Antwerpse Leien voorlopig niet afgesloten

Print
Het afsluiten van de middenweg van de Antwerpse Leien, gepland vanaf maandag 2 september, wordt uitgesteld. "Het afsluiten zal pas gebeuren wanneer voor de verschillende weggebruikers van de Leien een nieuwe, veilige verkeerssituatie kan worden gegarandeerd", zegt de stad Antwerpen.
De ingrepen die daarvoor nodig zijn, worden eerstdaags opgestart. De komende dagen en weken worden de verkeerslichten aan de nieuwe situatie aangepast. De vrije tram- en busbaan moet duidelijk gescheiden worden van het doorgaand verkeer en de tramhaltes krijgen een speciale afbakening. Aan de kruispunten moeten markeringen worden aangebracht ("zodat de voorrangsregels duidelijk zichtbaar zijn") en voor de fietsers wordt een aparte belijning ter hoogte van de kruispunten gemaakt.

Bovendien worden de enkele kruispunten in de onmiddellijke buurt van de Leien grondig aangepakt. Antwerpen hoopt dat de voorbereidingen hoogstens enkele weken duren, zodat de middenbaan van de Leien nog in september kan worden afgesloten.

.

Nu in het nieuws