US Open: Olivier Rochus tegen Hicham Arazzi

Er wacht Olivier Rochus op de US Open mogelijk een dubbele confrontatie met een Marokkaanse tegenstander. Xavier Malisse, het nummer 19 van de wereld, kan in geval van succes in de achtste finales opnieuw het pad kruisen van de Zwitser Roger Federer (ATP 13), het 13e reekshoofd.

Belga

Olivier Rochus neemt het in de eerste ronde op tegen Hicham Arazzi (ATP 67). De Marokkaan versloeg Rochus vorig jaar tot tweemaal toe, al was het telkens nipt. Op Wimbledon won hij na drie tiebreaks, in de Daviscup in Luik had hij vijf sets nodig.

De twee eerste wedstrijden van Xavier Malisse lijken een haalbare kaart. De Belg bekampt in de eerste ronde voor het eerst de Spanjaard Albert Montanes (ATP 59), nadien wacht hem de winnaar van de wedstrijd tussen de Fransman Jérôme Golmard en de Amerikaan Vincent Spadea (ATP 70).

In de derde ronde botst hij mogelijk nog maar eens op de Zwitser Roger Federer. Eén keer, in 1999, stapte Malisse als winnaar van het veld, de andere vier keer verloor hij. Dit jaar stonden ze al tweemaal tegenover elkaar. Als Malisse, halve finalist op Wimbledon, opnieuw kan stunten, wacht hem wellicht een duel met de Rus Evgueny Kafelnikov (ATP 4).