Joeri Franck danste voor Michael Jackson

Print
DANSERJoeri Franck (26) uit Deurne vertoeft zo af en toe in de sterrenhemel. Vorige week mocht hij voor de tweede keer in zijn leven op audiëntie bij de ongekroonde popkoning Michael Jackson. «Ik poseerde in Londen met hem voor een foto. 'Opgepast', hoor ik hem nog tegen zijn assistent zeggen. 'Je houdt het toestel ondersteboven'. Crème van ne vent, echt.» Joeri stond al twee keer oog in oog met The King of Pop. Als zaakvoerder van een textielbedrijf sprak hij Michael twee jaar geleden in het Zuid-Koreaanse Seoul.
BR>
In zijn vrije uren is Joeri danser van showgroep 'The Groovies' uit Aalst, die in eigen land onder meer optredens verzorgt van Wendy Van Wanten en Kim Kay. Afgelopen woensdag werd het gezelschap gevraagd voor een fandag in het Apollo-theater in Londen. De leden brachten er, geschminkt als spoken, een dansimpressie op de hit 'Ghosts'. Michael Jackson, verwacht voor een lezing in Oxford, zat op de eerste rij. Na afloop waagde Joeri zijn kans.

«Ik klopte aan op de deur van zijn loge en geraakte tot mijn verbazing vrij vlot voorbij de bodyguards. De ster van de avond sukkelde met zijn gebroken rechtervoet, maar riep me bij zich. Alles was in een flits voorbij. Hij bedankte me voor het mooie optreden en poseerde gewillig voor de foto.»
Nu in het nieuws