Berooide man mag zelf graf delven voor zijn vrouw

In het Franse dorpje Douville-sur-Andelle, zo'n twintig kilometer bezuiden Rouen, delft sinds woensdag een man eigenhandig een graf omdat hij zijn overleden vrouw een decente begrafenis wil geven. Pierre Collier (59), die moet rondkomen met amper 393 euro steungeld per maand, koos daar noodgedwongen voor omdat hij vreesde nooit de kosten van een (armen)begrafenis voor zijn zaterdag overleden vrouw te kunnen ophoesten.

Belga

Toen de brave man de plaatselijke burgemeester met dit probleem confronteerde, suggereerde die dat Collier zelf het graf zou delven.

"Ik was geschokt, ontsteld en verwonderd tegelijk. Ik had nooit eerder zo iets gehoord, maar toch neem ik het hem niet kwalijk", zo verklaarde de man aan de regionale krant Paris-Normandie. "Tenslotte doet de burgemeester wat hem van hogerhand wordt opgedragen. Het is het systeem dat ik aanklaag".

Colliers' buren zijn minder mild. Buurman Mahieu die prompt een hand kwam toesteken nadat hij het verhaal had gelezen in de krant, is diep gekrenkt. "Een schandaal is het, men laat een man zijn vrouw niet begraven als ware het een hond".

Nu in het nieuws