BBL-site promoot milieuvriendelijke producten voor school

Print
De koepel van de Vlaamse milieuverenigingen, Bond Beter Leefmilieu (BBL), heeft donderdag een website gelanceerd waarop milieuvriendelijke producten staan gerangschikt. De site is bedoeld voor scholen, zowel voor leerlingen, ouders als directies.
Verschillende categorieën milieuvriendelijke producten en merken worden op "www.schoolkoopwijzer.be" aangeboden, gaande van (niet-alcoholische) drank tot papierwaren en schoonmaakmiddelen. Bij elk product staat een lijst adressen van winkels waar het kan gekocht worden.

Het idee voor de website is gegroeid uit de vaststelling dat veel scholen aandacht besteden aan milieu-educatie en -zorg, maar "vaak op hinderpalen stuiten door gebrek aan betrouwbare en bruikbare productinformatie", aldus de BBL. Via de site kunnen scholen, ouders en leerlingen ervaringen uitwisselen over milieuvriendelijke producten.

Momenteel is enkel de productgroep "dranken" op de site actief. Drinkwaterfonteintjes, tapsystemen, drinkbussen, drinkbekers en flessen worden gerangschikt volgens het ecologische criterium. In de loop van het komende schooljaar volgen de groepen "papierwaren", "schoolmateriaal", "catering en tussendoortjes" en "schoonmaakmiddelen".

.

Nu in het nieuws