Abu Nidal schoot zich in de mond

Print
Abu Nidal heeft zichzelf in een woning in Bagdad in de mond geschoten en is acht uur later overleden. Dat heeft het hoofd van de Iraakse inlichtingendienst, Tahir Jalil Haboush, woensdag gezegd. Abu Nidal zou zelfmoord hebben gepleegd toen hij op het punt stond gearresteerd te worden, omdat hij contacten zou hebben onderhouden met een niet bekendgemaakt land.
Haboush toonde foto's die het lichaam van Nidal zouden tonen op de intensive care. Zijn gezicht en kussen zitten onder het bloed, de deken is opgetrokken tot zijn borst.

Irak heeft nooit toegegeven dat Abu Nidal zich binnen zijn grenzen bevond, maar deze week kwam het bericht naar buiten dat de Palestijnse extremist in Bagdad was overleden.

Een Palestijnse functionaris in Ramallah op de Westoever zei dinsdag dat Abu Nidal in het geheim besprekingen had gevoerd met Saudische en Koeweitse inlichtingenfunctionarissen. Ook zouden in zijn appartement plannen voor een Amerikaanse aanval op Irak zijn gevonden. Saudi-Arabië en Koeweit haastten zich woensdag de beschuldigingen tegen te spreken. T

.

Nu in het nieuws