Jessica en Holly: komt Huntley ooit nog voor de rechter?

Print
"Hij wordt mogelijk nooit veroordeeld". Zo kopten verschillende Britse kranten woensdag op de frontpagina. Het is inderdaad niet uit te sluiten dat Ian Huntley, de vermoedelijke moordenaar van de vriendinnetjes Jessica en Holly, nooit voor de rechter verschijnt.
Huntley werd in beschuldiging gesteld voor de moord op de twee meisjes en werd opgesloten in de psychiatrische inrichting in Rampton (Nottinghamshire). Onder de 400 patiënten bevinden zich enkele van de meest gevaarlijke criminelen van het land. Drievierde van de bewoners heeft "zeer zware misdaden" begaan en werd opgesloten wegens psychopathische stoornissen en geestesziekten.

De situatie waarin de patiënten (ze worden niet als gevangenen beschouwd) leven, werd in de Britse media al verschillende malen zwaar op de korrel genomen wegens te luxueus. Sommige media hadden het over een "vakantiedorp". De kosten bedragen 3.200 euro per patiënt, per week.

Volgens de directeur van de instelling, Mike Harris, bestaat de indruk dat Huntley "zwaar ziek" is. De politie kan de man voorlopig niet verder ondervragen. De psychiaters denken dat hij de vragen gewoon niet snapt. Tijdens het verhoor zou Huntley bijzonder onsamenhangende antwoorden gegeven hebben. Naar verluidt zou Huntley eerder al aan psychische kwalen geleden hebben en stortte hij geestelijk in toen zijn huwelijk op de klippen liep.

.

Nu in het nieuws