"We geraken niet van elkaar af"

Print
Begin augustus overleed Dan Kelly (71), de patriarch van The Kelly Family. Angelo (20) en Maite (22), twee van de zes zingende Kelly's (nog drie anderen hebben een carrièrepauze ingelast), waren gisteren in Brussel en leken de klap goed verwerkt te hebben. In april brachten de zingende broers en zussen hun twintigste album uit, La Patata, een plaat die gemixt werd in de Molse Galaxy Studios. Op 5 september komt The Kelly Family naar de Antwerpse Elisabethzaal voor een concert.
BR>
Is de dood van jullie vader Dan van invloed op het voortbestaan van The Kelly Family?
Angelo: "Pa had drie jaar geleden al een beroerte. Toen hebben we alles eigenlijk overgenomen, de leiding van de band en de business die daar rond hangt. Pa's dood heeft dus geen onmiddellijke gevolgen voor de groep, maar wat er in je privé-leven gebeurt, beïnvloedt natuurlijk wel je professionele bezigheden."
Maite: "Toen onze moeder in 1981 overleed aan borstkanker, was dat op dat moment erg pijnlijk. Maar uit die emoties van toen zijn uiteindelijk mooie dingen, mooie liedjes en een hechte familieband voortgekomen. Ik ben er zeker van dat er ook mooie dingen zullen voortkomen uit de emoties die we nu hebben."

Jullie woonden tot voor kort nog allemaal samen in een Duits kasteel. Hoe zit het nu?
Angelo: "Dat kasteel was drie jaar geleden praktisch. Maar als je ouder wordt, en een relatie en kinderen krijgt, wil je toch wat meer privacy. Ikzelf en mijn vriendin Kira verwachten ons tweede kindje, een meisje. Ik wil zelf ook een groot gezin stichten. Eén voor één trokken de Kelly's weg uit het kasteel om te verhuizen, dus hebben we het maar verkocht. We wonen wel allemaal in de buurt van Keulen, op twintig minuten van elkaar."
Maite: "We geraken niet van elkaar af (lacht)."

Als jullie op tournee gaan, huren je zeker een volledig hotel af in elke stad?
Angelo: "Neen (lacht), wij gebruiken liever onze tourbus. Het is een enorme dubbeldekker. Bovenin zijn twintig bedden geïnstalleerd, met alle comfort. De hele familie, plus partners én kinderen kan mee. Een rocker die coke snuift, dat is geen rock-'n'-roll, dat is een loser. Maar een baby die zijn pamper volkakt in een rijdende tourbus, zodat iedereen het kan ruiken, dát is rock-'n'-roll (schaterlacht). Het is toch niet altijd zo'n vrolijke bedoening? Maite: "Twee jaar geleden is The Kelly Family bijna gesplit, er waren veel problemen binnen de familie. Die emoties schreven we elk neer in persoonlijke nummers en dat is nu te horen op La Patata, de eerste plaat waarop we echt iets geriskeerd hebben. We laten onszelf horen als individuen, daarom zit er ook zoveel verscheidenheid in de plaat. We zijn sterker uit de familiale crisis gekomen, we durven het tegen elkaar te zeggen als iets ons niet aanstaat. Het is lang geleden dat we nog zoveel plezier hadden op een podium."

The Kelly Family concerteert op 5 september in de Elisabethzaal in Antwerpen. Tickets en info: 0900/00311

.

Nu in het nieuws