Nintendo lanceert Wavebird

De GameCube van Nintendo werd 11 weken geleden in Europa geïntroduceerd. Ondertussen is de miljoenste van Japan naar het continent verscheept. Het gaat kortom goed met de Cube. En er komt nog een extra duwtje in de rug. Naast een aantal exclusieve titels lanceert Nintendo ook de

Wavebird

.

Kdejager

BR> Deze draadloze controller voor de GameCube rekent voor eens en altijd af met het eeuwige gesukkel met lastige snoeren. Twee AA-batterijen zouden het honderd uur moeten uithouden, uw duimen daarentegen... De Wavebird komt op 22 november op de markt.

Op het gebied van hardware komt er ook de nieuwe

Memory Card 251

. Deze kaart heeft - hoe raadt u het - 251 blokjes die gebruikt kunnen worden om gamedata te saven. Hij heeft vier keer meer geheugencapaciteit dan de standaard memory card voor de GameCube. De Memory Card zou op 20 september in de winkels moeten liggen.

Een van de nieuwe titels

Zelda

. Het pareltje aan de kroon van ontwerper nummer één van Nintendo,Shigeru Miyamoto. De nieuwe 'Zelda' duikt pas in uw eigen GameCube in het voorjaar van 2003. Schrik dan niet wanneer u Link ziet, wij deden dat namelijk wel.

The Legend Of Zelda

is door de zogenaamde cel shading-techniek bijna een interactieve tekenfilm geworden.Die cartoonstijl maakt het mogelijk allerlei expressies vorm te geven waardoor de gameplay nog leuker is, maar waardoor we Link wel bijna niet meer herkenden.

Erg leuk is dat het mogelijk wordt om de GameCube aan de Game Boy Advance te koppelen (zonder spelcassette) om die laatste als controller voor een tweede speler te gebruiken. Die kan op het televisiescherm een alziend oog besturen waarbij het scherm van de GBA gebruikt kan worden om naar voorwerpen te speuren.