Zeker tienduizend Oostenrijkse huizen zwaar beschadigd

Print
De overstromingen in Oostenrijk hebben volgens de jongste schattingen zeker tienduizend woningen zwaar beschadigd. Dat maakte de Oostenrijkse regering maandag bekend.
Onduidelijk is nog altijd hoeveel de wateroverlast het land in totaal gaat kosten. Ramingen van de schade variëren van twee tot vijf miljard euro. De regeringsleiders van de deelstaten hebben ingestemd met het geven van eerste noodhulp ter waarde van 1,35 miljard euro aan getroffenen.

Bondskanselier Wolfgang Schüssel kondigde grootschalige hulp aan. "We zijn bereid de slachtoffers op grote schaal schadeloos te stellen. We zullen niemand in de steek laten. Niemand hoeft te vrezen dat hij alleen wordt gelaten met zijn ellende", aldus de regeringsleider.

Onweersbuien hebben er maandag toe geleid dat gebieden bij de Oostenrijkse stad Salzburg opnieuw zijn ondergelopen. In de regio Pogau, ongeveer veertig kilometer ten zuiden van Salzburg, werd een brug weggeslagen en liepen wegen en kelders onder. Ook werden auto's beschadigd door aardverschuivingen.

.

Nu in het nieuws