Gevonden lijken zijn van Holly en Jessica

Print
De Britse politie heeft zondagavond bevestigd dat de lijken die zaterdagmiddag zijn ontdekt van Holly Wells en Jessica Chapman zijn. De twee tienjarige meisjes verdwenen twee weken geleden uit hun huis in Soham.
De politie hield zaterdag een koppel aan op verdenking van ontvoering en moord. Het gaat om Ian Huntley (28), conciërge van de middelbare school van beide meisjes, en zijn vriendin Maxine Carr (25). Het is nog niet duidelijk of de twee al bekentenissen hebben afgelegd. Het koppel verscheen gisteren apart voor de onderzoeksrechter. Die heeft de politie nog 36 uur extra gegeven om het koppel te ondervragen. Als de ordediensten geen formele bewijzen kunnen voorleggen, moeten ze het koppel laten gaan.

De politie zou al wel de rode t-shirts van voetbalclub Manchester United, die de meisjes droegen op de dag van hun verdwijning, teruggevonden hebben in het huis van de conciërge. Ook de gsm van één van de meisjes zou zijn aangetroffen in de bureau van de conciërge. «We bedanken iedereen voor zijn hulp en steun tijdens deze gruwelijke twee weken,» zeiden de ouders gisteren in een korte mededeling.

.

Nu in het nieuws