35.000 bezoekers voor Rrock Hasselt

De eerste editie van Rrock, het gratis seniorenfestival in Hasselt, heeft woensdagnamiddag naar schatting 35.000 bezoekers gelokt. Niettegenstaande de organisatie uitdrukkelijk doelde op 55-plussers, bleken er ook heel wat jongeren geïnteresseerd te zijn in groepen als The Magical Flying Thunderbirds met Felice, Will Tura, Turn on Tina, Raymond van het Groenewoud, Kid Creole and the Coconuts en Helmut Lotti.

Belga

De senioren mochten voor één keertje zelf hun stoelen meebrengen naar de festivalweide waar op 22, 23 en 24 augustus traditioneel het Pukkelpopfestival plaatsvindt. De organisatie, de seniorendienst van de stad Hasselt en Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine, hadden voor de gelegenheid een speciale ruimte voorzien voor de 80-plussers.

Het Vlaamse Kruis had ook een aantal speciale maatregelen genomen voor patiënten met eventuele hartkwalen en dergelijke. Er deden zich evenwel geen incidenten voor.

De 55-plussers gingen alvast zichtbaar uit de bol voor Will Tura. Medeorganisator Chokri Mahassine zei zelfs van plan te zijn om de weide voor het publiek af te sluiten indien er zich meer dan 40.000 bezoekers zouden aanmelden voor het Helmut Lotti-concert dat om 21.30 uur zou moeten beginnen.

Vlaams minster Steve Stevaert (Sp.a), tevens titelvoerend burgemeester van Hasselt, gaf woensdag te kennen dat 'Rrock' voor herhaling vatbaar was, tenminste als de accommodatie van de Pukkelpopfestivalweide benut kan worden, en er zich voldoende sponsors zouden aanmelden voor het volgende jaar.