Agassi klaagt over boetes

Print
Dat hij miljonair is, wil niet zeggen dat Andre Agassi zonder slag of stoot boetes wil betalen. De Amerikaanse tennisser reageerde maandag fel op de boete van 80.000 euro die hij vorige week van de ATP kreeg voor zijn late afmelding voor het toernooi van Toronto.
BR>
Agassi (32) stelt dat zijn lichaam het niet meer volhoudt om week-in-week-uit topsport te bedrijven. "Dat kan ik niet meer. Men mag niet verwachten dat ik hetzelfde speelschema heb als een 20-jarige." De Amerikaan won ruim een week geleden het toernooi van Los Angeles, waarop hij zich een dag voor aanvang afmeldde voor Toronto. Hij had last van een heup en zijn rug.

Agassi meldde zich in mei van dit jaar ook al op het laatste moment af voor het toernooi in Rome. De ATP waardeert dat allerminst en deelt daarvoor boetes uit. Maar Agassi vindt dat niet terecht. "Het was niet goed voor me om in Toronto te spelen. Ik had de hele week al mijn blessures verzorgd. Ik moet tegenwoordig attent zijn bij elk pijntje dat ik voel. Ik kan kiezen: stoppen of doorgaan en de bijbehorende boetes accepteren. Alleen zijn die helaas wel verdraaid hoog."

.

Nu in het nieuws