Stijn Smulders twaalfde in WB-finale München

Stijn Smulders is eervol 12e geëindigd in het skiffroeien op de Wereldbeker-finale in München. De Belg finishte in de B-finale als zesde en laatste. Stijn Smulders maakte het voorbije weekend kennis met de harde wetten van het skiffroeien. De TRT-skiffeur leverde een totaal andere wedstrijd af in zijn B-finale dan in de voorwedstrijd, waarin hij zijn internationaal skiffdebuut vierde.

BR>

Smulders nestelde zich in die B-finale voor het eerst op een tweede plaats. Halfweg kwam hij als derde door en op 500 meter van het einde knokte hij tegen de meervoudige WK- en OS-finalist Jueri Jaanson (Estland), de Brit Simon Cottle en de Australiër Mitchelle Punch nog voor een onverhoopte negende plaats op de wereldranglijst.

"In die slotmeters ging het licht uit", geeft Smulders toe. "Gebrek aan wedstrijdervaring in dat skiffnummer en ook wel aan specifieke fysische kwaliteiten die eigen zijn aan dat individueel roeien, braken me in die laatste 500 meter zuur op. Meer dan een zesde plaats zat er niet in. Op zich wel een goed resultaat al vind ik de ervaringen die ik hier het voorbije weekend opdeed met het oog op de uitbouw van mijn sportieve loopbaan al even belangrijk", evalueerde de 23-jarige Smulders zijn eerste internationaal skiffavontuur.

Nu in het nieuws