Broers Schumacher niet populair bij hun oma

De Duitse Formule 1-piloten Michael en Ralf Schumacher zijn de helden van miljoenen racefans. Hun 78-jarige grootmoeder Agathe is echter niet zo blij met de vijfvoudige wereldkampioen en zijn jongere broer. De in Keulen woonachtige 'race-oma' heeft in de Duitse media geklaagd dat de Schumachers geen aandacht aan haar besteden.

BR>

De pr-managers van de piloten kunnen aan het werk na het lezen van de Duitse kranten. "Eenzaam en arm wacht ze op een bezoekje van haar kleinzonen", schrijft Bild. "Vergeten door haar kleinzonen, levend van een klein pensioen", meldt Morgenpost.

Bij de verhalen in de pers staan foto's van een klein, bleek vrouwtje, Agathe Scheuer. Ze leeft in een flatje in Keulen en hoopt dat de multi-miljonairs Michael (33) en Ralf (27) een keer langskomen. Ze zag hen voor het laatst met Kerstmis 2000.

Oma moet rondkomen van een maandinkomen van 400 euro en ontvangt geen cent van haar vermogende kleinzonen. "Mijn hele leven heb ik niets van hen ontvangen. Dat heb ik liever dan honderd keer dank je wel te moeten zeggen", meent ze. Een bezoekje zou haar welkomer zijn.

Michael Schumacher trok het boetekleed aan. "Het is waar dat we bijna geen contact meer hebben", gaf hij toe. "Dat betekent echter niet dat we oma zijn vergeten." Ralf vond de verhalen maar "nonsens". "Onze grootmoeder is heus niet uit onze gedachten, maar sinds we in het buitenland leven en bijna voortdurend moeten reizen is het contact tot een minimum beperkt. Het is nu eenmaal zo."

Nu in het nieuws