Kees Driehuis stopt met NOVA

Print
Kees Driehuis stopt definitief als presentator van het gezaghebbende actualiteitenprogramma NOVA (NPS/VARA) op de openbare Nederlandse televisie. Dat heeft hij de VARA-leiding deze week laten weten. Eerder had hij zich ziekgemeld, omdat hij zich niet kan vinden in de nieuwe NOVA-koers die de hoofdredactie heeft voorgesteld.
BR>
De hoofdredactie wil de huidige presentatieploeg vervangen door het vaste duo Felix Rottenberg en Matthijs van Nieuwkerk. De huidige ploeg zou een rol krijgen in het presenteren van items vanaf locatie. De veranderingen moeten vanaf januari 2003 ingaan.

De exacte uitwerking van de ideeën is nog niet rond, maar de plannen van hoofdredacteur R. Rensen (ex-RTL Nieuws) stuiten op kritiek. Naast Driehuis heeft ook Rob Trip zich ziekgemeld. Margriet Vroomans presenteert wel, maar ook zij is zwaar teleurgesteld. G. Dielessen, hoofdredacteur van NOS Sport, wil niet dat het Sportjournaal opgaat in het nieuwe NOVA. Dielessen (ex-NOVA-baas) vindt het bovendien vreemd dat hij niet vooraf is gekend in de plannen van Rensen.

Driehuis heeft nu eieren voor zijn geld gekozen. Hij vindt het raar dat hij nooit eerder kritiek op zijn presentie ontving, dat er met hem geen overleg is gepleegd en hij op het laatst denkbare moment van de plannen op de hoogte is gebracht. Daardoor is volgens hem de noodzakelijke vertrouwensbasis tussen hem en de hoofdredactie verdwenen. De VARA zegt het volste begrip voor zijn beslissing te hebben en overlegt met de NOVA-hoofdredactie over een eventuele tijdelijke opvolger voor Driehuis.

.

Nu in het nieuws