Lotti maakt maar één Elvis-cd

Vandaag (6 augustus) ligt Helmut Lott's cd

My Tribute to the King

in de winkel. De langverwachte Elvis Presley-hommage werd maandag met veel toeters en bellen voorgesteld in het poepsjieke Château du Lac, naast het meer van Genval. In een witte limousine reed Lotti letterlijk de ballroom binnen. Hij stapte uit, sprong op het podium en gaf een mini-concert. Uiteraard allemaal nummers van zijn nieuw album.

BR>

"In 1988 ben ik met Elvis-imitaties begonnen in het soundmix-circuit", zegt Lotti. "Nu breng ik de plaat uit waar ik altijd van heb gedroomd: mijn ode aan Elvis. De cirkel is rond, zij het dat u wel zult begrijpen dat ik hoop aan een nieuwe cirkel te beginnen."

Lotti is zeer duidelijk: dit is een eenmalig project. Er komt geen Elvis 2 of 3. De doelstelling is dat er internationaal één miljoen exemplaren van over de toonbank gaan. Op het einde van de maand is ook de super audio-versie beschikbaar, en de dvd komt in november uit.

In

Zomer Exclusief

op VTM kon u maandag de eerste aflevering zien van de 'Making of...' van de documentaire die VTM uitzendt op vrijdag 16 augustus. Daarin bezoekt Lotti de plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van Elvis Presley. Een tv-special van het concert wordt in de loop van november op VTM uitgezonden.

Elvis-concerten zijn er op 18/8 in Oostende (uitverkocht), 4/1 in Genk, 9/1 in Antwerpen, 12/1 in Luik, 15/1 in Gent, 23/1 in Brussel en 29/1 in Charleroi. Ook nuttig om weten: 28/12 in Keulen, 20/1 in Maastricht, 25/1 in Rotterdam, 28/1 in Breda en 31/1 in Eindhoven. U kunt Lotti ook - helemaal gratis - zien op het festival 'Rrock' op 14/8 in Hasselt.