Wall Street keldert verder

Beleggers hebben maandag op de effectenbeurs in New York weer massaal aandelen van de hand gedaan. Daarmee is Wall Street de nieuwe handelsweek met dezelfde mineurstemming begonnen waarmee de beurs vrijdag is geëindigd.

BR> De toonaangevende Dow-Jonesindex kelderde 269,50 punten tot 8043,63. Dat is een forse daling van 3,2 procent. De Nasdaq-index viel even diep met 41,91 punten, ofwel 3,4 procent tot 1206,01 punten. De afgelopen drie handelsdagen hebben de Dow en de Nasdaq hiermee in totaal ruim 8 en 9,5 procent verloren.

Wederom waren het slechte cijfers over de Amerikaanse economie die de sfeer op Wall Street hebben weten te verpesten. Het Institute for Supply Management maakte bekend dat de index voor de dienstensector is gedaald van 57,2 naar 53,1. Het betekent dat de bedrijvigheid amper nog groeit. Analisten hadden gedacht dat de index op 55 zou uitkomen.

De financiële waarden op de beurs kregen bovendien een domper te verwerken omdat zakenbank Lehman Brothers het koersdoel van Citigroup en JP Morgan Chase heeft verlaagd. De banken noteerden verliezen van respectievelijk 7,2 en 6,3 procent.

Nu in het nieuws