Speciale bijeenkomst Bush over kindontvoeringen

Print
President George Bush zal op 24 september op het Witte Huis een speciale vergadering beleggen over het groeiende aantal ontvoeringen van kinderen in de Verenigde Staten. Vertegenwoordigers van politie, gemeenten en slachtoffergroepen zijn uitgenodigd.
BR>
Bush laat intussen ook een speciale 'handleiding' verspreiden met tips voor een betere bescherming van kinderen. Ouders kunnen deze informatie krijgen via www.missingkids.com.

In de VS worden elk jaar zo'n 58.000 kinderen door vreemden ontvoerd. Liefst 40 procent wordt later vermoord teruggevonden. In de afgelopen maanden is het land opgeschrikt door een aantal ontvoeringen van kinderen, die veel media-aandacht kregen. Zo verdween in Californië een vijfjarig meisje dat later verkracht en vermoord werd teruggevonden. Twee tieners in dezelfde staat werden ook ontvoerd, maar de politie wist de dader op de vlucht dood te schieten. Veel aandacht is er ook voor de zaak rond Elizabeth Smart. Dit 14-jarige meisje uit Salt Lake City, dat uit haar slaapkamer werd ontvoerd, wordt al sinds juni vermist.

.

Nu in het nieuws