Palestijns meisje verdacht van beramen zelfmoordaanslag

Print
MEISJE
Een 16-jarig Palestijns meisje is dinsdag voor een Israëlische rechter geleid omdat zij van plan zou zijn geweest een zelfmoordaanslag te plegen. Het meisje werd door de politie opgepakt in een Arabische wijk in het noorden van Jeruzalem. Volgens een politiewoordvoerder gebeurde dit op basis van informatie van de Israëlische geheime dienst.

"Zij droeg geen explosieven bij zich toen wij haar vonden", aldus woordvoerder Kobi Zrihen. Het meisje zou na haar arrestatie hebben toegegeven dat zij een aanslag beraamde, maar haar advocaat ontkent dat. "Zij had niets te bekennen. Ze hebben niets, helemaal niets bij haar gevonden", verklaarde advocaat Leah Tzemel.

De politie zal het onderzoek nog tot vrijdag voortzetten. Tot die tijd moet het meisje op last van de rechter in hechtenis blijven. De overgrote meerderheid van de 75 zelfmoordaanslagen die Palestijnen de afgelopen twee jaar pleegden in Israël werd door mannen uitgevoerd. De Fatah-beweging van de Palestijnse leider Yasser Arafat rekruteert sinds enkele maanden echter steeds meer vrouwen omdat die makkelijker door de Israëlische veiligheidscontroles heenkomen.

.

Nu in het nieuws