Palestijnse strijders gedood, kennelijk door Israël

Twee Palestijnse strijders zijn dinsdagmorgen dood aangetroffen in een dorp bij Jenin op de Westoever. Een van de doden is Ali Ajouri (23), een leider van de Martelarenbrigades van Al-Aqsa uit het vluchtelingenkamp Askar bij Nablus. De andere dode was zwaar verbrand en kon niet meteen worden geïdentificeerd.

AP Ned

BR>

Ooggetuigen en leden van Fatah, de PLO-factie waarmee de Al-Aqsabrigades verbonden zijn, zeiden dat Israëlische jeeps dinsdagmorgen vroeg het dorp Jabaa waren binnengereden en begonnen te schieten. Twee Israëlische helikopters die boven het dorp verschenen openden eveneens vuur. Na zonsopgang vonden de dorpelingen de twee lijken.

Ajouri wordt er door Israël van verdacht twee zelfmoordenaars naar Israël te hebben gestuurd die zich op 17 juli in Tel Aviv opbliezen en daarbij twee Israëliërs en drie gastarbeiders doodden. Het Israëlische leger heeft kortgeleden het huis van Ajouri 's familie in Askar omvergehaald en de deportatie van zijn broer en zuster naar de Gazastrook bevolen. De familie heeft bezwaar aangetekend.