Israël is bereid zich terug te trekken uit Gaza

Print
Israël is bereid zich terug te trekken uit Gaza en een aantal bezette Palestijnse steden, mits de Palestijnse autoriteiten in staat blijken om het terrorisme zelf te bestrijden. Op den duur kan het leger ook uit andere bezette steden vertrekken.
BR>
Dit heeft de Israëlische minister van Defensie Ben Eliezer maandagavond voorgesteld aan de Palestijnse bewindsman van Binnenlandse Zaken al-Yahya. Dat gebeurde tijdens een geheime ontmoeting tussen de twee ministers in de buurt van Jeruzalem.

Het veiligheidsplan behelst onder meer een snelle aftocht uit Hebron, Bethlehem en Jericho. Behalve al-Yahya namen van Palestijnse kant ook twee verantwoordelijken op het gebied van inlichtingen en veiligheid aan het gesprek deel.

De uitkomst van de ontmoeting is onduidelijk. In een verklaring stelt het Israëlische ministerie van Defensie dat de twee partij "hun discussie over het onderwerp nog zullen vervolgen".

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties stemde in de nacht van maandag op dinsdag met grote meerderheid voor een resolutie waarin de terugtrekking van het leger uit de Palestijnse steden wordt geëist.

.

Nu in het nieuws