Israëlische helikopters vuren raketten af in Gaza

Israëlische gevechtshelikopters hebben maandagavond raketten afgevuurd op een metaalwerkplaats in Gaza-stad waar wapens gemaakt zouden worden. Zeker vier mensen raakten volgens ooggetuigen gewond.

AP Ned

BR>

Drie helikopters voerden de aanval uit. Zij schoten drie raketten af naar een werkplaats in de wijk Zeitouni, die te boek staat als een bolwerk van de radicale groep Hamas. Drie gebouwen in de omgeving van een moskee raakten beschadigd. Ooggetuigen zeiden dat een van de projectielen niet was ontploft. Brandweerlieden blusten een brand die op de plek van de inslagen uitbrak.

De Israëlische legerradio meldde dat in de werkplaats vermoedelijk wapens werden vervaardigd. De zoon van de eigenaar, Salim Bahtiti, ontkende boos dat het ging om een wapenfabriek en zei dat er alleen maar auto-onderdelen werden gemaakt. "Ik daag alle deskundigen van deze wereld uit om te komen en te zien of onze metaalwerkplaats kan worden gebruikt voor de productie van wapens", aldus Bahtiti. Hij voegde hieraan toe dat sprake is van "oorlog tegen de Palestijnse economie".