Nieuwe wateroverlast in Antwerpse regio

Een felle wolkbreuk trok maandagnamiddag over de provincie Antwerpen. Opnieuw hadden de hulpdiensten op sommige plaatsen meer dan de handen vol met wateroverlast en de gevolgen van blikseminslagen. Een overzicht.
BR>
LINT

Voor Lint (foto) liep een eerste oproep rond 14.20u binnen. De spuitgasten waren er rond 19u nog in de weer aan de Duffelsesteenweg, de Liersesteenweg en in de Schrijverswijk. De problemen hadden er vooral te maken met verstopte rioolkolken.

Ook elders wist de brandweer van Edegem niet waar eerst hulp te bieden. Meer dan dertig adressen vroegen om bijstand. Dat ging van natte kelders tot ondergelopen straten. Aan de Pitsemburglaan donderde een schoorsteen naar beneden na een blikseminslag. In Wommelgem bleef het bij één oproep. Aan de werkzaamheden op de Uilenbaan haalde de brandweer even zandzakjes uit, tot de pomp van de aannemer het opnieuw alleen aankon. Ook Wijnegem viel in de prijzen, onder meer aan Merksemsebaan en Krommelei. In Essen liep de voetgangerstunnel aan het station onder water. Ook het OCMW-gebouw aan het Kerkeneind en de bibliotheek in de Stationsstraat kregen te maken met wateroverlast. In de bib liep de liftkoker in de kelder schade op. De Oudestraat en Kapelstraat in Hoboken kregen op hun beurt te kampen met het wassende water. Ook de bezoekers van de Delhaize aan de Boomsesteenweg in Wilrijk moesten opletten voor natte voeten. Ook een beek aan de Wilsonweg trad er buiten de oevers.

Op de grens van Edegem met Mortsel stonden de Oude-Godstraat en de Edegemsesteenweg blank en liep onder meer een supermarkt onder. Verder kregen ook een aantal kelders aan de Hof van Riethlaan en de voortuintjes in de Minervawijk het moeilijk. Net zoals de riolering aan de Liersesteenweg in Emblem. Ook in Boechout zocht het water andere wegen op, onder meer aan de Stoofstraat en de Provinciesteenweg. In Schoten rukten de pompiers met pompen uit naar de Metropoolstraat, de omgeving van Dennenbad aan de Brechtsebaan en de Jachtwachtersdreef. Een blikseminslag aan de Sint-Antoniuslei in Brasschaat veroorzaakte beperkte schade. De Hoge Kaart en de Leeuwenstraat slikten het water moeizaam. In Berendrecht werd de Antwerpsebaan lange tijd afgesloten.

.

Nu in het nieuws