Dokic en Kournikova in halve finales in San Diego

Print
De Joegoslavische Jelena Dokic en de Russische Anna Kournikova hebben vrijdag voor sensatie gezorgd op het WTA-toernooi van het Amerikaanse San Diego (750.000 dollar). De twee plaatsten zich voor de halve finales, waarin ze het zaterdag tegen elkaar opnemen. De andere halve finale is een Amerikaans duel tussen Lindsay Davenport en Venus Williams, die Kim Clijsters huiswaarts stuurde in drie sets: 6-3, 5-7 en 6-4.
BR>
Anna Kournikova speelde vrijdag wellicht één van de beste partijen uit haar carrière. De voormalige top-10-speelster, momenteel 55e op de wereldranglijst, won in drie sets van de als twaalfde geplaatste Israelische Anna Smashnova: 1-6, 6-3 en 6-4. Het publiek ging uit de bol na de zege van Kournikova.

"Mooie Anna" bereikte voor de tweede maal in haar carrière de halve finale in San Diego. De 21-jarige schakelde achtereenvolgens de Amerikaanse meisjes Alexandra Stevenson en Jennifer Hopkins, en de Spaanse Conchita Martinez uit.

In de halve finales neemt Kournikova het op tegen de 19-jarige Joegoslavische Jelena Dokic, die verrassend Jennifer Capriati uitschakelde in drie sets: 2-6, 6-2 en 6-4. De als zesde geplaatste Dokic won al vijf WTA-toernooien, waarvan twee in 2002, in Sarasota en Birmingham. Bij Anna Kournikova staat de teller in het enkelspel nog steeds op nul.

Dokic speelde vrijdag naar eigen zeggen de beste wedstrijd uit haar carrière. De Joegoslavische won nooit eerder van Capriati, het tweede reekshoofd in San Diego. In de eerste set werd Dokic nog volledig gedomineerd, maar nadien nam ze het heft in handen.

.

Nu in het nieuws