Sauwens wil vereenvoudiging procedure plaatsing bushokjes

Print
Vlaams CD&V-volksvertegenwoordiger Johan Sauwens, die ook burgemeester van Bilzen is, gaat er bij Vlaams minister van Mobiliteit Steve Stevaert (sp.a) op aandringen om de procedure voor de plaatsing en vervanging van bushokjes te vereenvoudigen. Dat heeft Sauwens donderdag op een persconferentie bekendgemaakt.
Volgens de Bilzense burgemeester zijn er momenteel in gans Vlaanderen honderden bushokjes nog niet geleverd terwijl de bestelling ruim een jaar geleden gebeurde. "Reden voor deze zeer laattijdige leveringen is dat de firma Jansse Outdoor, die normaliter voor de levering van de bushokjes instaat, niet weerhouden werd door De Lijn in de nieuwe aanbesteding. Bovendien werden de prototypes voor de bushokjes van type A en B pas in mei 2002 goedgekeurd, met als gevolg dat de productie van de hokjes nu pas van start kan gaan", luidt het.

Sauwens verwijt De Lijn laattijdigheid en slechte organisatie. Hij gaat daarom minister Stevaert interpelleren over deze gang van zaken. "Nu duurt het gemiddeld een half jaar vooraleer de hokjes geplaatst worden. Vooral in Bilzen en Dilsen-Stokkem is de situatie het meest frappant. Daar werd ruim een jaar geleden al een aanvraag ingediend en de bushokjes staan er nog steeds niet. Het resultaat is dat duizenden gebruikers van het openbaar vervoer de volgende maanden in de regen zullen staan", voorspelt Sauwens.
Nu in het nieuws