Eminem, P.O.D. en Missy Elliot favorieten voor MTV Video Awards

Eminem, Missy Elliot en P.O.D. zijn dit jaar de grote favorieten voor de MTV Video Music Awards, zo heeft de muziekzender maandag bekendgemaakt. Het trio sleepte elk zes nominaties in de wacht.

Belga

Voor de prestigieuze titel van beste videoclip van het jaar zijn er vijf genomimeerden: Eminem (Without Me), 'NSYNC (Gone), Linkin Park (In the End), P.O.D. (Alive), The White Stripes (Fell in Love With a Girl), Nas (One Mic).

Zangeres Shakira kan waarschijnlijk ook rekenen op veel prijzen. Ze heeft vier nominaties op haar naam staan. Andere meer dan eens genomineerden zijn onder meer 'NSYNC met kandidaat-ruimtetoerist Lance Bass, Ashanti en Linkin Park.

Op de lijst van genomineerden voor zowat twintig categorieën wervelen ook namen als Elton John, Britney Spears, Enrique Iglesias, Mary J. Blige, Dave Matthews met zijn band, Pink, Usher, Kylie Minogue, Moby, Coldplay en Michelle Branch.

De winnaars worden op 29 augustus bekendgemaakt tijdens de uitreikingsceremonie in de Radio City Hall te New York. Daar zal onder meer Bruce Springsteen met zijn E Street Band het podium bestormen. Presentator is Jimmy Fallon.