Verstappen gepolst voor rentree bij Arrows

Print
Formule 1-teambaas Tom Walkinshaw van Arrows heeft de Nederlander Jos Verstappen voorgesteld om opnieuw voor zijn renstal te rijden. De Schot zoekt naar mogelijkheden om van de rechtszaak af te komen die Verstappen tegen hem heeft aangespannen. De 30-jarige piloot heeft vooralsnog bedankt, omdat hij eerst geld wil zien van Arrows.
"Walkinshaw zoekt oplossingen om van het juridische probleem met ons af te komen", aldus Huub Rothengatter, de manager van Verstappen. "Hij stelt ons voor om eventueel weer wat voor Arrows te gaan doen. Maar het is veel complexer dan 'Jos, ga jij maar even rijden en dan zijn we overal van af'. Er zitten allerlei haken en ogen aan."

Volgens Formule 1-magazine RaceReport had Verstappen afgelopen zondag voor Arrows de Grand Prix van Duitsland kunnen racen. De Nederlander heeft een miljoenenclaim lopen tegen Arrows. De renstal stuurde hem in februari de laan uit ondanks een getekend contract voor 2002. Verstappen heeft ook nog salaris te goed van vorig jaar. De zaak hangt het toch al in financiële moeilijkheden verkerende Arrows als een molensteen om de nek.

RaceReport schrijft ook dat Verstappen een aanbod kreeg van Minardi om de zwak presterende Maleisiër Alex Yoong te vervangen. "Zover is het niet", zegt Rothengatter. "Het klopt wel dat teambaas Paul Stoddart bij Jos gepeild heeft wat hij ervan zou vinden om te racen, mocht Yoong vervangen worden. Maar Yoong blijft voorlopig gewoon rijden en wij hebben gezegd: laten we daar nog even mee wachten."

Volgens Rothengatter gaat het bij zowel Arrows en Minardi niet om een concreet aanbod dat definitief is afgeslagen. "Er zijn gesprekken. Die hebben we met nog drie teams. Het betekent niet dat Jos meteen kan tekenen om te rijden."
Nu in het nieuws