Antwerps Modejaar voorgesteld in Parijs

Print
Op de openingsdag van de Parijse modeweek stelde ontwerper Walter Van Beirendonck, in samenwerking met het Flanders Fashion Institute en Antwerpen Open, het programma van Mode2001 voor aan de internationale pers. Het Antwerpse modejaar start op 26 mei 2001 en loopt tot 7 oktober. In die periode worden onder meer vier tentoonstellingen georganiseerd.
BR> 1. De tentoontstelling Mutilate?-Vermink? vindt plaats in het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (Muhka) en wordt samengesteld door Walter Van Beirendonck. Hij geeft een overzicht van verschillende manieren waarop de mens omgaat met extreme, bizarre en opmerkelijke vormen van mode.
2. Emotions-Emoties wordt samengesteld door Bob Verhelst, in samenwerking met de lokale politie. De tentoontstelling wordt opgezet in de politietoren aan de Oudaan. In de voormalige turnzaal worden videogetuigenissen over emoties in de mode vertoond.
3. De tweedelige tentoonstelling, 2women-2vrouwen, belicht Coco Chanel en Rei Kawakubo, de vrouw achter Comme des garçons. Dirk Van Saene stelt het luik rond Chanel samen in het voormalige koninklijke paleis op de Meir. Waar het deel rond Kawakubo plaatsvindt, is nog onduidelijk.
4. Radicals-Radicalen is een tentoonstelling in openlucht langs de Scheldeoevers, meer bepaald in de Sloepeweg. Van Beirendonck is de man achter dit project. Ontwerpers beelden elk op een publiciteitsbord drie modestatements uit. Opgelet: deze tentoonstelling is gesloten tijdens de Cutty Sark Tall Ships' Race van 5 tot 8 juli.

.

Nu in het nieuws