Brugge wint met 3-1 van Boekarest

Print
MENDOZA In de tweede voorronde van de Champions League ontving Club Brugge woensdag in de heenwedstrijd Dinamo Boekarest. Brugge was te sterk voor de Roemeense ploeg en won de wedstrijd met 3-1.
BR>
Brugge begon heel aanvallend aan de wedstrijd en wilde snel een eerste doelpunt. De verdediging was echter minder bij de zaak. In de 12e minuut bracht Clement de Roemenen ei zo na op voorsprong met een own-goal na een voorzet vanop rechts.

Na 24 minuten opende Brugge de score. Via Duarte en Mendoza kwam de bal bij Rune Lange terecht, die hem kon binnenlopen. Een tweetal minuten voor de rust kreeg Dan Alexa te veel ruimte voor het Brugse doel. Met een schuiver in de verste hoek bracht hij Boekarest langszij. Maar de vreugde in het Roemeense kamp was van zeer korte duur. Brugge reageerde onmiddellijk. Englebert zette voor vanop links en Andrés Mendoza kon zonder problemen binnen koppen. De ploegen gingen naar de kleedkamers bij een 2-1 ruststand.

Na de rust gingen de eerste kansen naar Club Brugge. In de 48e minuut legde Lange af voor Clement, maar deze kon niet afwerken. De bal hobbelde net naast de paal. Boekarest kwam er nu niet echt meer aan te pas en Brugge kon makkelijk domineren. In de 59e minuut knalde Mendoza de bal dwars door het zijnet in het doel. Er is even verwarring maar wanneer de Roemenen het verse gat in hun netten ontdekken wordt duidelijk hoe de bal binnen geraakt is.

Ciprian Danciu pakt een tweede gele kaart in de 84e minuut en de Roemenen moesten nu met tien proberen het tij te keren. Brugge bleef kansen creëren, maar het moest uiteindelijk vanop een stilstaande fase gebeuren. Mendoza trapte een vrije trap staalhard in de linkerkruising en zorgde voor de 3-1 eindstand.
Nu in het nieuws