WTA San Diego: Hantuchova: strafpunt bij matchbal

Print
De Slovaakse Daniela Hantuchova verloor woensdag haar wedstrijd van de eerste ronde op het WTA-toernooi van San Diego (775.000 dollar) op een bizarre manier: ze kreeg van de scheidsrechter een strafpunt wegens tijdrekken, toen ze zich klaarmaakte voor haar service bij een derde matchbal voor haar Japanse tegenstandster Ai Sugiyama.
Hantuchova, het zevende reekshoofd, kreeg het fatale strafpunt, omdat ze de tijdspanne van twintig seconden waarbinnen het punt gespeeld moet worden, overschreed. Op dat moment stond het 4-6, 6-1, 5-6 voor Sugiyama, die bovendien op matchpunt stond. "Ik was erg verrast door die beslissing", verklaarde Sugiyama. "Het is waar dat ze veel tijd neemt tussen de punten. Maar ik hou er niet van om zo te winnen."

Eerder in de derde set had stoelrechter Denis Overburg Hantuchova ook al een verwittiging en een strafpunt gegeven voor dezelfde overtreding. "Het is de eerste keer dat mij dit overkomt", reageerde de Slovaakse. "Ik wilde helemaal niet bewust tijd winnnen. Ik dacht gewoon na over wat ik zou gaan doen."
Nu in het nieuws