Turnhout wild voor Elvis-eerbetoon door Helmut Lotti

Print
LOTTI
Ongeveer 12.000 nieuwsgierige muziekliefhebbers zakten vrijdagavond af naar de Grote Markt in Turnhout voor het veel besproken en langverwachte Elvis-optreden van Helmut Lotti. En de fans kregen waarvoor ze gekomen waren: een grapjes makende ster die met wulpse heupbewegingen zijn eerbetoon aan Elvis Presley bracht.

De stijgende koorts voor het gratis concert van Helmut Lotti en zijn Golden Bis Band was vrijdag al vroeg op de dag te merken. Het verkeer in de binnenstad leek stroever te verlopen, 's ochtends verzamelden zich al de eerste fans voor het podium. Eén koppel bracht zelfs de nacht in een tentje door op de kasseien van het marktplein. Een bus met Deense fans liet zich tijdens het hele concert opmerken door met nationale vlaggetjes te zwaaien.

De gezellige pop van de covergroep Beatles Revival Band mocht de fans goed opwarmen, de Grote Markt ontplofte pas bij de opkomst van Lotti zelf. Hij gooide meteen enkele Elvis-klassiekers in het publiek, toonde aan dat hij het beenschudden en heupwiegen uit zijn beginperiode niet was verleerd en maakte tussendoor aanhoudend grapjes. Wel was het voor de groupies van het eerste uur wennen dat hij zijn Elvisplunje had ingeruild voor een maatpak met das. Vlaanderens populairste ster bracht een greep uit zijn nieuwe album My tribute to the King, dat binnenkort in de winkelrekken ligt. Het wordt simultaan in een aantal Europese landen en Zuid-Afrika verkocht.

LOTTI

.

Nu in het nieuws