Raimondas Rumsas meldt zich bij politie

De Litouwse wielrenner Raimondas Rumsas meldt zich waarschijnlijk woensdagmiddag bij de gerechtelijke politie in Lyon. De verrassende nummer drie van de Ronde van Frankrijk had woensdagochtend al op het vliegtuig richting Lyon willen stappen, maar heeft volgens zijn advocate de vlucht gemist. Rumsas wil uitleg geven over de vondst van verboden middelen in de auto van zijn vrouw, zei zijn advocate.

Belga

"Hij wil de dingen duidelijk maken, zodat zijn vrouw niet langer vastgehouden hoeft te worden", zei meester Piloix. De producten zouden bestemd zijn geweest voor de schoonmoeder van Rumsas. Volgens de renner, die volhoudt dat hij een 'schone' Tour heeft gereden, berust de hele affaire op een misverstand. "Mijn vrouw heeft nooit iets voor mij verborgen gehouden", zegt de renner in de Spaanse krant El Mundo. "Als het waar is dat ze allerlei doping in de auto had, zal ze mij heel wat moeten uitleggen als ze straks vrij is."

Edita Rumas werd zondag in een dorp in de Franse Alpen aangehouden. Zij werd dinsdag door het gerecht van Bonneville ondervraagd, waarop de procureur haar aanhield en in staat van beschuldiging stelde wegens het aanbieden van, handel in en hulp bij het gebruik van dopingproducten. "In de wagen van mevrouw Rumsas vonden we een belangrijke hoeveelheid medicijnen waarvan een deel kan bestempeld worden als dopingproducten", aldus de procureur die het had over "corticoïden, testosteron, EPO, groeihormonen en anabolica".