20 procent meer voorverkooptickets voor Folkfestival Dranouter

Print
"Voor de 28ste editie van het Folkfestival Dranouter zijn 20 procent meer tickets in voorverkoop verkocht dan vorig jaar", aldus festivalvoorzitter Marnique Deswarte. Vrijdag geeft de Belgische groep Urban Trad om 17.30 uur de officiële aftrap voor het festival, dat drie dagen zal duren.
De afgelopen jaren is de belangstelling voor het festival sterk gestegen. Sinds 1997 is de capaciteit van het festival daarom gevoelig vergroot. Ook voor de 28ste editie is de oppervlakte voor de campeerders uitgebreid. "Van zodra we wisten dat we meer tickets dan vorig jaar verkochten, hebben we de campingweides uitgebreid. Op dit moment zijn er al 10.000 bezoekers met een tent aanwezig. Maar dat aantal kan nog gerust verdubbelen", aldus Deswarte.

De festivalweide kan tot 30.000 bezoekers per dag aan. "Voor zaterdag zitten we al bijna aan dat aantal. De voorverkoop is vandaag/donderdag om 13 uur gestart en ik verwacht een aangroei van 7.000 mensen over heel het weekend", zei Deswarte nog. Niet onbelangrijk voor een festival dat op een weide plaatsvindt, is het weer. "Maar ook dat ziet er goed uit. Deskundigen voorspellen 6 tot 7 uur zon per dag en praktisch geen regen", wist de festivalvoorzitter.
Nu in het nieuws