GSM-cursus geeft inleiding tot wondere wereld van mobiele telefoon

Voor wie een gsm alleen maar vraagtekens oproept, kan vanaf het najaar een cursus GSM volgen. De Elcker-ik Volkshogeschool in Antwerpen en de Volkshogescholen van de Stichting Lodewijk De Raet starten met een inleidingscursus. Er is ook een cursus op de Universiteit Derde leeftijd in Brugge.

Belga

Initiatiefnemer en docent is Luk van Lieshout, zelf gsm-verkoper bij een Belgische operator. Hem was opgevallen dat in de meeste GSM-winkels weinig informatie wordt verstrekt op het moment dat men een gsm koopt. Bovendien kunnen vooral ouderen niet mee. De cursus wil er voor zorgen dat mensen weer kunnen volgen en kunnen meepraten, legt Van Lieshout uit. "Bovendien er bestaan computercursussen, dus waarom geen gsm-cursus"? De cursus werd vorig jaar voor het eerst uitgetest in Antwerpen en Gent en bleek volgens Van Lieshout een succes.

In de cursus over drie tot vijf sessies laat men de mensen kennismaken met de mogelijkheden en beperkingen van de gsm. De soorten gsm's, gsm-netwerken; hoe tekstberichtjes versturen; de verschillende functies; hoe kan men bellen in het buitenland; wat zijn wap, voice-mail, de sim-kaarten; hoe zit het met batterijen en de menu structuur. Het wordt allemaal stapsgewijs uitgelegd.

Voorkennis is niet vereist maar het is wel aangewezen een eigen gsm mee te brengen. Er kunnen maximaal 15 personen per cursus deelnemen. De prijs varieert tussen de 25 en 40 euro. Meer informatie op de website www.educagem.bewoners.antwerpen.be of bij de verschillende Volkshogescholen van de Stichting Lodewijk de Raet of Elcker-ik en de Universiteit Derde Leeftijd in Brugge.