Wall Street reageert verdeeld

Print
De effectenbeurs in New York is woensdag verdeeld gesloten. Een groot deel van de handel werd beheerst door tegenvallende cijfers over de groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal. Daardoor daalden de koersen, maar aan het einde van de handel was herstel zichtbaar.
BR>
De Dow-Jonesindex sloot 56,56 punten (0,65 procent) hoger op 8736,59 punten. De Nasdaq-index zakte 1,2 procent tot 1328,27 punten. Eerder op de dag stond de technologiebeurs nog op een verlies van meer dan 2 procent.

Het Amerikaanse ministerie van Handel maakte voorbeurs bekend dat de Amerikaanse economie in het afgelopen kwartaal met 1,1 procent is gegroeid. Dit viel Wall Street tegen, omdat was gerekend op een groei van ruim 2 procent. Ook het groeicijfer voor het eerste kwartaal werd onverwacht neerwaarts bijgesteld.

Ondanks sussende opmerkingen van president Bush kozen beleggers de weg omlaag. De Nasdaq-beurs was het grootste slachtoffer aangezien technologiefondsen het meest hopen te profiteren van een sterke economische opleving. Ook speelde mee dat de Nasdaq-fondsen de afgelopen handelsdagen in het algemeen waren gestegen.
Nu in het nieuws