Foto's van naakte kinderen veroorzaken heisa

Print
In Londense kunstkringen heerst er verontwaardiging omdat de politie bevolen heeft om foto's van naakte kinderen uit een prominente gallerij te verwijderen. De oorzaak van de opschudding zijn twee foto's genomen door Tierney Gearon. Op de afbeeldingen staan haar kinderen Emily en Michael, respectievelijk zes en vier jaar oud. Op de ene foto staan beide kinderen naakt op het strand, met een masker op. De andere foto toont Michael terwijl hij aan het urineren is in de sneeuw. Gearon zegt dat haar kinderen niet geposeerd hebben voor de foto's. "Het is gewoon niet waar dat ik mijn kinderen uitbuit", zegt ze.
BR>
Jenny Blyth, curator van de tentoonstelling "I am a Camera" die loopt in de Saatchi Gallery, zegt dat ze niet van plan is om aan het politiebevel gevolg te geven. "Dit zijn foto's van familievakanties die een weergave zijn van de mooie kindertijd. Ze zijn op geen enkele manier verderfelijk of expliciet. We zullen ons recht om ze te mogen exposeren verdedigen", zegt Blyth.

De politie had klachten ontvangen over de foto's. Volgens de Daily Telegraph zit de Britse zondagstabloïd The News of the World achter de heisa. Die roddelkrant werkte zich vorig jaar in de kijker door lijsten met vermeende pedofielen te publiceren.

.

Nu in het nieuws