Douanepersoneel Antwerpen boos

Print
Het douanepersoneel dat in het gebouw aan de Kattendijkdok in Antwerpen werkt, klaagt de onveiligheid van het gebouw aan. Dat hebben Frank Van Muylder van de Christelijke Centrale van Openbare Diensten (CCOD) en Dany Callaert van de Nationale Unie van Openbare Diensten (NUOD) donderdag gezegd. De directie besliste onlangs om de liften van het gebouw, dat zeven verdiepingen telt, buiten gebruik te stellen. Bijna dagelijks kwamen mensen vast te zitten in de oude liften.
"Maar het veiligheidsprobleem gaat verder dan dat", zegt Van Muylder. "Zo is bijvoorbeeld de branddetectiecentrale al drie dagen buiten dienst. En ook de branddeuren, die het gebouw in compartimenten moeten verdelen, zijn stuk en blijven openstaan. Bovendien kampt het gebouw met een tekort aan opslagcapaciteit, waardoor de dossiers in de gangen gestockeerd worden, wat de veiligheid niet ten goede komt."

"De problemen slepen al jaren aan", vervolgt Van Muylder. "Maar de zaak is nu geëscaleerd. Het sluiten van de liften was de druppel die de emmer deed overlopen. Het gebouw voldoet niet meer aan de elementairste veiligheidsvoorschriften." Toch willen beide vakbondsmannen, die namens het gemeenschappelijk vakbondsfront spreken, niet onmiddellijk overgaan tot actie. Ze vragen de federale regering financiële middelen voor de renovatie van het pand vrij te maken. Maar de vakbonden sluiten eventuele acties in de toekomst niet uit, als er niets gedaan wordt aan de situatie.
Nu in het nieuws