Criminaliteit in Antwerps schipperskwartier daalt

Print
Het aantal geregistreerde misdrijven in de voormalige prostitutiewijk in Antwerpen is de eerste zes maanden van 2002 met 39 procent gedaald van 259 feiten tot 158. Dat hebben burgemeester Leona Detiège, veiligheidsschepen Dirk Grootjans en hoofdcommissaris Serge Muyters donderdagmiddag meegedeeld. In de drie straten van de gedoogzone daalde de criminaliteit met 29,5 procent of 33 feiten tot 79 misdrijven.
Ook op het nabijgelegen Falconplein verminderde de criminaliteit met 58,8 procent. "Maar", nuanceert hoofdcommissaris Muyters, "Er wordt een kleine verschuiving van de namaakhandel naar de Diepestraat opgemerkt. Daar werd onlangs al een winkel gesloten, die namaakartikelen verkocht."

Het aantal pogingen tot doodslag is wel spectaculair toegenomen: van één feit in de eerste zes maanden van 2001 tot zes in 2002. Muyters: "We hebben in januari, februari en maart veel afrekeningen gehad in het drugmilieu. In vijf van de zes zaken konden de daders onmiddellijk opgepakt worden. In de enige zaak met dodelijke afloop, de dood van de Equadoriaanse prostitué, is de dader nog niet gevat."
Nu in het nieuws