Gebeten vrouw klaagt Zoo aan

VROUW
BR>
Emmanuel Aleo (20) uit Bergen, die zaterdag werd gebeten door een jaguar in de Antwerpse Zoo, dient klacht in tegen de dierentuin. "Ik kroop niét over de afsluiting, maar struikelde over het hekje", zegt ze. "Een cowboyverhaal", luidt het in de Antwerpse Zoo. "Er zijn genoeg ooggetuigen die dat bevestigen."

Niet alleen moet de Waalse Emmanuel Aleo (20) bekomen van de verwondingen die ze zaterdag opliep toen een jaguar in de Antwerpse Zoo haar beet. Het verhaal van zowel de Antwerpse politie als de dierentuin - dat ze dom was om over de omheining te kruipen om een goede foto te maken - beviel haar ook niet.

De jonge vrouw vertelt dat ze zaterdag een foto van de jaguar wilde nemen. Plots verloor ze haar evenwicht en tuimelde ze over het hekje "van amper twintig centimeter". Ze viel in de gracht tussen hek en kooi. Door een insectenbeet wilde ze zo snel mogelijk uit de beek. Ze trok zich op langs de tralies van de kooi, waarop de jaguar toesloeg.

Aleo's linkerarm werd zwaar toegetakeld: alle pezen zijn zwaar geraakt en de arm vertoont meerdere breuken. Het 'slachtoffer' houdt vol dat ze niet over de afsluiting is gekropen. Ook zegt ze de jaguar niet al roepend te hebben gelokt. De Bergse benadrukt nog dat ze zoiets stom nooit zou doen met haar tweejarig zoontje in de buurt.

"Die klacht verbaast me", reageert Johan De Boel, commercieel directeur en hoofd communicatie van de Antwerpse Zoo. "De verklaringen van enkele ooggetuigen zijn duidelijk. Dat zijn trouwens geen Antwerpenaars, die vanuit een of andere Antwerpse reflex reageren. Een Waal vertelde dat hij de vrouw nog heeft gewaarschuwd."

"Ze heeft alle mogelijke veiligheidsvoorschriften niét nageleefd. Trouwens: het hek aan de jaguarkooi is vijftig centimeter hoog. Daarover struikel je niet zomaar."

De Boel beklemtoont: "Dit is niet de versie van de Zoo, maar de versie van ooggetuigen. Wat de vrouw nu vertelt, is een cowboyverhaal, allicht ingegeven door een verzekeringsprobleem."
Nu in het nieuws