Onderwijzeres uit Deurne verongelukt op Kreta

KRETA Ilse Gerits (32) uit Waltwilder in Limburg is maandag om het leven gekomen bij een tragisch ongeval op het Griekse eiland Kreta. Ze was onderwijzeres in de Basisschool Sint-Anna in Deurne.
BR>
De familie Gerits uit Waltwilder kreeg dinsdagvoormiddag een telefoontje van Mia Mahieu, een vriendin van Ilse. Zij vertelde het verschrikkelijke nieuws. De twee vrouwen waren zaterdag naar Kreta gevlogen voor een ontspannende vakantie.

Wat er maandag precies gebeurde, weten de familieleden nog niet. "Ilse en Mia maakten een wandeling in bergachtig gebied", vertelt schoonbroer Pascal Moons. "De twee vrouwen liepen op een rotspadje toen ze opeens voor een tweesprong stonden. Volgens Mia was de route bewegwijzerd en ging ze een beetje terug omdat ze twijfelden welke richting uit te wandelen. Toen ze terugkwam, was Ilse nergens meer te zien."

Vermoedelijk liep Ilse Gerits al een beetje vooruit en struikelde dan. "Mia Mahieu vond haar vriendin. Ilse was gevallen en had zich nog net kunnen vastgrijpen aan een tak van een boom. Volgens Mia hing ze zo'n anderhalve meter lager. Nergens was er ook maar één mogelijkheid om haar te helpen. Er zat niets anders op dan hulp gaan te halen."

Op dat ogenblik was Ilse nog bij bewustzijn, of ze gewond was weet niemand. De twee vriendinnen praatten nog met elkaar voor Mia Mahieu hulp ging roepen. "Toen ze een kwartiertje later terugkwam, was Ilse gevallen. Ze lag een paar meter lager", gaat de schoonbroer voort.

Redders konden de vrouw naar boven halen. Ze werd in spoed naar het ziekenhuis in Chania gebracht. Onderweg naar het ziekenhuis is ze overleden. "Voor ons is het allemaal nog gissen wat er precies is gebeurd. Vermoedelijk is ze gestruikeld, want Ilse was een zeer voorzichtig iemand. Ze deed nooit iets ondoordachts. We weten het allemaal nog niet. Het enige wat vaststaat, is dat die ongelukkige val Ilse fataal werd." Vriendin Mia Mahieu wordt vandaag terug in België verwacht. Zij handelde de formaliteiten in Griekenland af. Het stoffelijke overschot van Ilse Gerits wordt vrijdagavond of zaterdagvoormiddag naar België overgevlogen.
Nu in het nieuws