Bjarne Riis is bereid met Jan Ullrich te praten

Bjarne Riis, de sportdirecteur van de Deense wielerformatie CSC-Tiscali staat niet meteen weigerachtig tegenover een overgang van de Duitser Jan Ullrich naar zijn team. In Duitsland gonst het van de geruchten dat Ullrich naar CSC zou overstappen, nu hij door Telekom geschorst is. De Duitse voormalige tourwinnaar zou het niet pikken dat hij voorlopig niet meer betaald wordt door Telekom.

Belga

BR>

Riis verklaarde zaterdag dat hij geen initiatief wil nemen naar Ullricht toe omdat hij zijn goede verstandhiouding met Telekom niet in het gedrang wil brengen, "maar dat hij wel bereid is met zijn vriend Ullrich te praten." De twee reden nog samen bij Telekom. In 1996 hielp Ullrich Riis aan de tourzege en werd hij zelf tweede, het jaar nadien was het de beurt aan de jonge Duitser om tour te winnen.

"Jan heeft nu vooral rust nodig. Op dit ogenblik is er van een overgang geen sprake, ook al schijnt men in Duitsland al te denken dat Ullrich bij mij komt rijden", verklaarde Riis. "Als Jan naar me toekomt wil ik best praten, maar zelf neem ik geen intitiatief want ik wil mijn relaties met Telekom niet vertroebelen."

De sportdirecteur van CSC is nog op zoek naar een nieuwe kopman voor zijn team. De huidige spilfiguur, Laurent Jalabert, kondigde aan er na dit seizoen mee op te houden.

Vrijdag besliste Telekom om Ullrich, die nog een contract heeft tot 2003, niet meer te betalen. Volgens schattingen van de Duitse pers verdient de 28-jarige renner momenteel zo'n 1,3 miljoen euro per jaar en wil Telekom opnieuw onderhandelen om dat bedrag naar beneden toe aan te passen.