Kim Clijsters onderuit in finale in Stanford

Onze landgenote Kim Clijsters speelde vannacht haar titel kwijt op het WTA-hardcourttoernooi van Stanford (565.000 dollar), waar ze in 2001 de finale won. Dit jaar moest de Limburgse het onderspit delven tegen eerste reekshoofd Venus Williams, het nummer twee van de wereld: 6-3, 6-3.

Belga

BR>

Clijsters verloor in de eerste set één keer haar opslag, in het zesde spel (4-2), maar kon de grote Amerikaanse zelf niet bedreigen: 6-3. De ongelukkige finaliste van Roland Garros en Wimbledon brak in de tweede set meteen ook door de opslag van Clijsters (1-0) en stoomde oppermachtig door naar 4-0. Clijsters redde de eer in de vijfde game (4-1), en kreeg in het zesde spelletje vier breakballen, maar kon niet uitmaken (5-1). De vriendin van Lleyton Hewitt liet echter de armen niet zakken, won haar eigen game en brak dan toch een keer door de service van Venus (5-3). Venus Williams liet het echter niet verder komen en benutte de eerste matchbal op de opslag van Clijsters: 6-3.

Venus Williams won nu twee keer in drie ontmoetingen, Clijsters haalde het in hun vorige duel op 5 mei in de finale van het graveltoernooi van Hamburg (1-6, 6-3, 6-4).