Belgacom: "Interzonaal bellen werd drastisch goedkoper"

Door de tariefherschikking van Belgacom zo'n 2 jaar geleden werd zonaal bellen weliswaar iets duurder, maar werd interzonaal bellen drastisch goedkoper. De Belgische telecomoperator herleidde negen tarieven tot twee: piek- en daluren. De tariefverlagingen waren globaal goed voor 198,3 miljoen euro.

Belga

Dat zegt Jan Margot, woordvoerder van Belgacom, woensdag in een reactie op het Jaarrapport 2001 van het Raadgevend Comité voor de Telecommunicatie. Volgens het verslag, waarvan de resultaten dinsdag bekendgemaakt werden, blijft België bij de duurste landen van de Europese Unie voor een zonaal gesprek.

Belgacom benadrukt woensdag dat de Europese Commissie pas enkele maanden geleden zich erover verheugde dat de tarieven in ons land de voorbije jaren sterk daalden. "Het is ook zo dat bij ons op dit moment geen onderscheid meer bestaat tussen zonaal en interzonaal en dat de klant in heel het land belt tegen hetzelfde tarief, waardoor hij meer mensen dan waar ook in Europa kan bereiken tegen dit gunstige tarief", benadrukt Jan Margot.

Tevens onderstreept Belgacom dat het aantal vaste lijnen relatief stabiel blijft (5,1 miljoen tegenover 5,3 miljoen) en dat die vaste lijnen bijlange niet weg te denken zijn, aldus Margot.