Brandstichtingen Brugge: vermoedelijke dader gevat

Print
De Brugse procureur Jean-Marie Berkvens heeft donderdagnamiddag meer informatie bekendgemaakt over de 42-jarige man die woensdag is opgepakt en vermoedelijk de pyromaan is die al enkele weken brand sticht in de Brugse binnenstad.
De man werd opgepakt naar aanleiding van het onderzoek naar de brand op 19 juli in een herenhuis net buiten de Smedenpoort in Brugge. Bij die brand in een herenhuis in renovatie werd ook een triptiek gestolen. Twee van de schilderijtjes werden woensdag bij een huiszoeking teruggevonden in de woning van de verdachte.

Tijdens verdere ondervragingen bekende de man meer dan 20 brandstichtingen sinds begin juni in Brugge. De onderzoeksrechter heeft hem intussen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Dinsdag moet de betichte voor de Brugse raadkamer verschijnen. De pyromaan zou een 42-jarige man zijn die werk heeft en tijdelijk alleen woont. Hij zou gehandeld hebben uit wrevel tegenover een aantal maatschappelijke toestanden. Voorlopig is hij voorzichtig in zijn verklaringen. Zo heeft hij een aantal grote branden nog niet bekend.
Nu in het nieuws