Aelvoet kàn fluorpilletjes gewoon niet verbieden

België kán de verkoop van fluortabletten, fluordruppels en fluorkauwgom niet tegenhouden. Fluor staat op een lijst met vitaminen en voedingssupplementen die volgend jaar overal in de Europese Unie vrij mogen worden verkocht. België heeft met die lijst ingestemd en kan zich volgens een woordvoerder van de Europese Commissie niet zomaar aan die afspraak onttrekken.
BR>
Toch houdt de woordvoerder van Magda Aevloet vol dat het verbod op fluorsupplementen er in België komt. Volgens Tom Ruts moet de richtlijn waar de Europese Commissie naar verwijst nog flink verfijnd worden. "We willen tijdens de besprekingen hierover nog een hartig woordje met de EU-Commissie wisselen."

De woordvoerder van de Europese Commissie blijft erbij dat een totaal verbod in België onmogelijk is. De vijftien EU-landen hebben een groot aantal vitaminen en voedingssupplementen aangewezen die bij normaal gebruik niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Met ingang van 31 juli 2003 mogen ze in alle landen vrij worden verkocht. Vanaf dan kunnen fabrikanten van fluortabletjes en -kauwgom de Belgische regering zelfs voor de Europese rechter dagen, als zij hun producten in België niet vrij mogen verkopen.
Nu in het nieuws