Ook wateroverlast in Waals-Brabant

Dinsdag omstreeks 17.15 uur is ook boven Waals-Brabant en de regio Charleroi/Thuin een onweer losgebroken. De brandweer kreeg oproepen voor ondergelopen kelders en straten en omgewaaide bomen.

Belga

BR>

In Waals-Brabant zijn Eigenbrakel, Chastre en Geldenaken het zwaarst getroffen. In Sint-Jans-Geest nabij Jodoigne is een deel van een dak van een woning weggewaaid. In Chastre trad een rivier buiten haar oevers, wat voor blanke straten en ondergelopen kelders zorgde. In Charleroi zijn de spuitgasten vooral in de agglomeratie tussengekomen.

In La Hestre, Fayt-Lez-Manages, Bois d'Haine en Morlanwelz moest de brandweer kelders leegpompen. Alleen Chapelle bleef gespaard van wateroverlast. In La Louvière zijn bepaalde wegen onbruikbaar. Dit geldt voor de omgeving van de Wautersstraat in Fayt-lez-Manage en in de buurt van het Keuwetplein.

De brandweerlui van 's Gravenbrakel hebben 300 zandzakjes gevraagd aan de gemeente Ghlin, gezien het aanzienlijk aantal ondergelopen straten en kelders in de omgeving. In een woning in Saint-Vaast is de bliksem ingeslagen in de elektriciteitsinstallatie.