Investeerders kunnen tot 3 oktober bieden op loten Antwerpse haven

Een technische fout in het dossier rond de verkoop van enkele haventerreinen op het Antwerpse Eilandje heeft ervoor gezorgd dat het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen de periode, waarin op de terreinen geboden kan worden, verlengd wordt tot donderdag 3 oktober. Dat heeft Ann Wittemans, woordvoerster van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen woensdagmiddag aan Belga gezegd.

Belga

"Er was een contradictie tussen de bevragingsbundel voor de grond aan het Kattendijkdok-Westkaai en de technische bijlage bij die bundel", legt Wittemans uit. "In de bevragingsbundel waren, net als in het voorontwerp van het masterplan voor het Eilandje, drie tot vier torens voorzien voor de zuidelijke bouwplek aan het Kattendijkdok. Maar uiteindelijk werden maar drie torens goedgekeurd, zoals het in de bijlage staat."

Voor elk van de vier dossiers, de zogenaamde Montevideomagazijnen, drie Red Star Line-magazijnen, het voormalig aanwervingslokaal voor havenarbeiders 'De Shop' en een stuk grond aan het Kattendijkdok-Westkaai, is een afzonderlijke bevragingsbundel gemaakt. Geïnteresseerde investeerders dienen deze bundels te kopen om een bod te kunnen uitbrengen. De bevragingsbundels omvatten een algemene omschrijving van de bevraging en de te volgen procedure. De bijlage daarentegen bestaat uit fragmenten van het masterplan Eilandje, het beeldkwaliteitsplan en het gewestplan. Bovendien is er ook beeldmateriaal, foto's en kaarten, in de bijlage opgenomen.

Het Antwerpse havenbedrijf wil met de verkoop van de panden en de grond bij het Kattendijkdok minstens 7 miljoen euro binnenrijven. De opbrengst van de verkoop gaat naar het Pensioenfonds van de stad Antwerpen. Een jury, onder leiding van havenschepen Delwaide zal over de biedingen oordelen. Er wordt daarbij niet alleen gekeken naar het financieel bod, maar naar de kwaliteit van de bijgeleverde schetsen, de financiële draagkracht van de geïnteresseerden en de technische kwalificaties van de projecten.