Twee jaar cel voor transport gestolen wagens

De Antwerpse correctionele rechtbank heeft woensdag twee mannen veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel. Beide mannen werden beschuldigd van diefstal van zeven wagens op het terrein van de nv Antwerp Car Handling in Kontich. Maar de rechter achtte de diefstal niet bewezen en herkwalificeerde de feiten als heling.

Belga

De verdediging voerde aan dat de beschuldigden enkel instonden voor het transport van de wagens van Antwerpen naar Brussel, iets wat ze wel vaker deden, zonder te weten dat het over gestolen wagens ging. Een van de beklaagden liep tegen de lamp toen hij in Mechelen een ongeluk had met een van de gestolen wagens. Hij probeerde zich uit de voeten te maken, en wou een taxi roepen. Maar hij hield per ongeluk een politiewagen aan.

"De beklaagden dienden te weten dat het over gestolen wagens ging", vond de strafrechter. Hij noemde de feiten ernstig. Beide mannen toonden volgens de rechter "weinig respect voor andermans eigendom". Het openbaar ministerie vorderde drie jaar effectieve celstraf "om een duidelijk signaal te geven aan dergelijke bendes".