Politie rijdt dieven klem en vindt aanhanger terug

Print
De Kalmthoutse politie reed zaterdagnacht twee dieven klem en vond de door hen gestolen aanhangwagen terug. Het was een alerte buurman, die de diefstal had vastgesteld en de politie op het spoor van de daders zette.
BR>
Bij de politie liep zaterdag rond 22.30u een melding binnen uit de Essensteenweg in Kalmthout. Bij een inbraak was een aanhangwagen gestolen uit een garage. Een getuige had er gezien hoe een personenwagen met Nederlandse nummerplaat verscheidene keren voorbij zijn woning aan de Essensteenweg reed. De auto bleef daarna met gedoofde lichten wachten in de straat. Dezelfde getuige zag het verdachte voertuig even later opnieuw rijden, maar dan met een aanhangwagen. De man dacht daarbij dat die aanhangwagen wel eens van zijn buurman kon zijn en verwittigde deze. Zijn aanhangwagen bleek wel degelijk gestolen. De getuige achtervolgde de dieven nog, maar raakte het spoor bijster.

Twee Kalmthoutse politiemannen zagen even later een voertuig, zoals beschreven door de getuige, rijden. Bijgestaan door de federale politie konden ze het voertuig klemrijden. Bij controle bleek dat de Nederlandse inzittenden, beiden uit Roosendaal, al eerder in aanraking kwamen met de politie, onder meer voor autodiefstal.

.

Nu in het nieuws